Nascimento en Druppers roepen hulp KNVB in

Koen Freriks
1 november 2008, 09:12

De door FC Utrecht ontslagen assistenten David Nascimento en Rob Druppers spannen bij de KNVB een arbitragezaak aan tegen hun oude club. Het duo hoopt via deze weg de non-actiefstelling ongedaan te maken, meldt De Telegraaf. 

Volgens het ochtendblad speelt Nascimento daarmee hoog spel. De geboren Kaapverdiaan staat al in de dossiers bij de KNVB, omdat hij twee jonge spelers hardhandig zou hebben aangepakt. Met eentje, de 20-jarige Frank van der Zwan, zou Nascimento zelfs een handgemeen hebben gehad. Dat berichtte het talent tenminste zelf aan spelersvakbond VVCS. 

Technisch directeur Piet Buter, die verantwoordelijk is voor de in totaal vier ontslagen assistenten, bevestigt de incidenten. "Er is niet geslagen, maar wel geduwd en getrokken en ook zijn er harde woorden gevallen", aldus Buter over het incident met Van der Zwan. "Ik ben tussenbeide gekomen. Na een gesprek met Frank, zijn ouders en de VVCS is besloten om hem tijdelijk aan Haarlem te verhuren."

Als dat waar is, kan FC Utrecht een geldige reden opgeven voor het ontslag van Nascimento. De oud-assistent zelf nuanceert de voorvallen. "Er gebeurt van alles op een training en er vallen ook regelmatig harde woorden, maar ik heb niet gevochten met spelers. Van der Zwan is door mij weggestuurd, omdat hij niet wilde trainen. Kuipers en ik waren boos op elkaar", aldus Nascimento. 

Naar verwachting zullen niet alleen Nascimento en Druppers een arbitragezaak aanspannen, maar gaan ook de andere ontslagen assistenten John van Loen en Maarten Arts de hulp van de KNVB inroepen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen