Neeskens lovend over 'schoonzoon' Van Wolfswinkel

20 november 2008, 11:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Niet alleen bij het 'grote' Oranje heeft de bondscoach zijn schoonzoon (Mark van Bommel) onder zijn hoede, ook bij Nederland B speelt een familiekwestie. Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel is het vriendje van Bianca Neeskens, de dochter van coach Johan Neeskens. Maar dat Van Wolfswinkel woensdag in de basis stond tegen Jong Zweden, had daar volgens coach Neeskens niets mee te maken.

"In de eerste plaats is hij nog niet mijn schoonzoon, want ze zijn niet getrouwd. Daarnaast is het echt niet zo dat ik hem anders benader dan een andere speler", legt Neeskens uit in De Gelderlander. Volgens hem is het niet meer dan logisch dat Van Wolfswinkel een kans krijgt in Nederland B. "Toen ik aan deze job begon heb ik aan alle trainers die betrokken zijn bij het Nederlands elftal gevraagd of ze voor mij een lijstje wilde maken met dertig spelers die in aanmerking kunnen komen voor Nederland B. Van Wolfswinkel stond op elke lijst. Dat hij bij deze selectie zit, dat heeft hij zelf verdiend. Je naam komt niet zomaar voor op alle lijsten van de bondscoaches."

Neeskens maakt er geen geheim van dat hij gecharmeerd is van de jonge spits, die in totaal pas twaalf duels in de Eredivisie speelde. "Hij is een fantastische jongen. Ik ben blij dat hij het goed doet bij Vitesse. Ik vind het leuk om met hem hem over voetbal te praten en te discussiëren. Hij is nog heel jong en kan nog veel groeien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen