Preview: Ajax, NEC en Feyenoord op puntenjacht

27 november 2008, 13:00

FC Twente en SC Heerenveen hebben even een avondje vrij, maar met Ajax, Feyenoord en NEC komen vanavond nog altijd drie Nederlandse clubs in actie in het UEFA Cup-toernooi. Ajax moet naar Hamburg, Feyenoord naar La Coruña en NEC krijgt het Engelse Tottenham Hotspur op bezoek. Een voorbeschouwing.

NEC- Tottenham Hotspur (19.00 uur, live op Nederland 3)

Afwezig bij NEC: John (niet fit), Brock (knie), Ntibazonkiza (kuit)

Vergeleken met al dat (financiële) geweld, valt NEC natuurlijk wat in het niet. Toch acht coach Mario Been zijn elftal niet kansloos. Want hoe veel geld en kwaliteit Tottenham ook heeft, het blijft een spelletje van elf tegen elf. "In mijn optiek ben je tegen geen enkele tegenstander kansloos. We zullen een fantastische dag moeten hebben, willen we daadwerkelijk winnen. Maar aan de andere kant moeten we ook niet te bescheiden zijn. Ook Tottenham moet eerst maar eens van ons zien te winnen", zei hij dan ook. En daar heeft de coach een sterk punt, want verliezen doet NEC de laatste maanden bijzonder weinig. Vooral thuis is de ploeg bijzonder moeilijk te kloppen, merkten ook topclubs als Dinamo Boekarest en PSV dit seizoen al. Tottenham Hotspur is weliswaar nog een niveautje beter dan Dinamo en PSV, maar toch. Er zijn gekkere dingen gebeurd in Nijmegen de laatste maanden. En bovendien: de strijd tussen David en Goliath eindigde ook in een zege voor de outsider...

Hamburger SV- Ajax (21.00 uur, live op Nederland 3)

Afwezig bij Ajax: Aissati (knie), Cvitanich (hamstring), Donald (knie), Huntelaar (enkel), Sarpong (knie), Stekelenburg (schouder), Van der Heijden (knie)

"HSV is collectief én individueel sterk en kan Ajax pijn doen. Met Ivica Olic en Mladen Petric kunnen we elke muur slechten", zegt Mathijsen, die eerder deze maand zijn contract bij de huidige nummer vijf van Duitsland tot 2012 verlengde. "HSV is een geweldige club en ik ben nog steeds trots dat ik voor deze vereniging mag spelen."

Deportivo la Coruña- Feyenoord (21.00 uur, live op TV Rijnmond

Afwezig bij Feyenoord: Landzaat (hamstring), Vlaar (knie), Biseswar (knie), Tomasson (enkel), De Guzman (bovenbeen), Mols (hamstring), Greene (knie), Vincken (bovenbeen)

doelpunt

doelpunt

Zeker is in ieder geval dat als Feyenoord iets wil in Spanje, het afhankelijk is van Roy Makaay. De spits komt de laatste weken steeds beter in vorm en heeft als voordeel dat hij als geen ander weet hoe het voelt om te scoren in het Riazor-stadion van Deportivo. Als speler van de Spaanse club werd de aanvaller in het seizoen 2002/2003 zelfs Europees topscorer, met 29 goals.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen