Sterk NEC houdt NAC Breda van winst af

22 november 2008, 21:14   Bijgewerkt: 22 november 2008, 21:47

NAC werkte zich zaterdag weer alleen naar de koppositie in de eredivisie, maar morste wel twee punten. Tegen NEC werd het 1-1. De uitslag was conform de verhoudingen in het veld. Scheidsrechter Kevin Blom verdeelde acht gele kaarten over beide ploegen.

El Kabir

El Kabir

In de 21e minuut leek NAC de leiding te nemen. Matthew Amoah zette Edwin de Graaf vrij voor Gabor Babos. Het loopwonder van NAC trapte de bal tot verbazing van de 16.850 kijkers naast. Deze fout kwam de koploper in de eredivisie duur te staan. Direct dacht NEC aan de leiding te komen door een frommelgoal. Anders dan de NEC-aanvallers zag arbiter Blom de bal niet over de lijn en wimpelde hij het doelpunt weg.

Schöne Schone

Dat was geluk voor de Brabanders, die na de rust het avondje-NAC moesten zien te creëren toen het sneeuwen was gestopt. Dat lukte deels. NEC bleef zich verzetten met gevaarlijke aanvallen (Tim Janssen) en was zelden de mindere van de koploper. In de 58e minuut kwam NAC toch op gelijke hoogte. De Graaf, voor rust ongelukkig, verraste Babos met een fraaie kopbal op een voorzet van Kurt Elshot.

El Kabir

El Kabir

De trainers Robert Maaskant en Mario Been toonden zich na afloop tevreden met het gelijkspel. "Het kon alle kanten op", waren beiden het roerend eens. Been vond dat zijn ploeg zich aan de vooravond van het Europese bekertreffen met Tottenham Hotspur goed had gerevancheerd voor de blamerende nederlaag tegen Roda JC.