Willem II doopt stadion om in 'Koning Willem II stadion'

30 januari 2009, 11:22   Bijgewerkt: 30 januari 2009, 11:40

Het stadion van Willem II krijgt een nieuwe naam. De thuishaven van de Tilburgse club, die de afgelopen jaren 'Willem II stadion' heette, wordt in mei omgedoopt in het 'Koning Willem II stadion', als eerbetoon aan de man naar wie de club vernoemd is. 

Volgens Willem II-voorzitter Hans Verbunt (foto) is het nodig om de link met Koning Willem II te benadrukken. "Die koppeling maakt lang niet iedereen. Sommige mensen menen dat Willem II met de sigaren te maken heeft", zegt hij.

Directeur Frank Molkenboer van de Tilburgse club voegt er aan toe dat Willem II al langer bezig is om de link met Koning Willem II te verduidelijken. "Daarom noemen we onze open dag Koningsdag, gezichtsbepalende spelers worden Koningskinderen genoemd, de tribune achter een van de doelen met onze fanatiekste fans heet de Kingside en de fanclub van kinderen WII Kings", zegt hij in het Brabants Dagblad.

Volgens Verbunt was het geen optie om het stadion van zijn club een commerciële naam te geven. "Dat past niet bij het karakter van deze club. Wij willen juist onze rijke historie benadrukken. Ik ben überhaupt geen voorstander van die commerciële stadionnamen. Bij NAC hebben ze het ook even geprobeerd met het Fuji Film stadion. Maar nu heet het weer het Rat Verlegh stadion. Dat is beter, toch?"

Overigens worden zalen in het Koning Willem II stadion vernoemd naar coryfeeën uit de clubhistorie. Zo krijgen onder meer Joris Mathijsen, Sami Hyypiä, Co Adriaanse, Frantisek Fadrhonc en Jan van Roessel een 'eigen' ruimte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen