Pocognoli: "Engeland past bij mij"

Koen Freriks
2 oktober 2009, 18:37   Bijgewerkt: 2 oktober 2009, 18:58

Sebastien Pocognoli kijkt al verder dan AZ. De linksback van de Alkmaarders droomt van een club uit de Engelse Premier League. "Het is mijn ambitie om daar te voetballen. Ik houd van de Engelse competitie", zegt hij in Sportweek.

De Belg legt uit waarom. "Ze spelen er met passie, dat past goed bij mijn karakter. Ik denk dat ik me daar meteen thuis zou voelen. Ik houd van lopen, slidings maken, duels aangaan. Maar ik moet nog stappen maken. Daarom is het nu ook goed om ervaring in de Champions League op te doen. En zou het goed zijn om meer interlands te spelen. Nu mis ik nog wat ervaring. En wat kracht. Maar Engeland is mijn doel en daar werk ik elke dag hard aan. Op trainingen geef ik alles om beter te worden én om straks een mooie transfer te maken."

Weg bij AZ hoeft hij echter nog niet, benadrukt Pocognoli. "Ik voel me goed bij AZ. Ik houd van het leven hier, het voetbal is leuk. Daarom heb ik ook bijgetekend tot 2014, terwijl ik naar Real Zaragoza kon en ook FC Porto interesse had. Maar ik volg mijn gevoel en ben nog niet klaar voor een volgende stap. Daarnaast ben ik nog niet klaar bij AZ. Ik verlies er dus niets bij door te blijven. M'n vriendin heeft het naar haar zin, ik zit dicht bij mijn familie. Kortom, het was niet het moment om te vertrekken. Maar misschien dat het een ander verhaal was geweest als er een Engelse club was gekomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen