Vitesse wint voor tweede jaar op rij in Alkmaar

4 december 2009, 22:40   Bijgewerkt: 4 december 2009, 22:58

AZ heeft in de aanloop naar de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Standard Luik een forse tegenvaller moeten incasseren. De ploeg van trainer Ronald Koeman dacht de afgelopen weken met een reeks goede prestaties weer toe te werken naar de vorm van vorig seizoen, maar liet het vrijdag tegen Vitesse lelijk afweten. De Arnhemmers wonnen net als vorig jaar in Alkmaar met 2-1.

De Alkmaarders slaagden er echter opnieuw niet in om na een vroege openingstreffer door te drukken. Vijf minuten voor rust verscheen Jeremain Lens nog wel een keer alleen voor Velthuizen, maar de 'man in vorm' bij AZ schoot de bal tegen de voeten van de derde doelman van Oranje. Vitesse, dat ook nauwelijks indruk maakte, bleef daardoor in de wedstrijd. In het eerste kwartier na rust profiteerden de Arnhemmers vervolgens dankbaar van glijpartijen in de AZ-defensie.

De landskampioen moest daardoor vier dagen voor de confrontatie met Standard Luik toch nog vol aan de bak om een nederlaag te voorkomen. Koeman bracht Mounir El Hamdaoui - weer fit na een maand blessureleed - als invaller binnen de lijnen, maar ook de Marokkaanse topscorer van AZ kon de gelijkmaker niet forceren. Tien minuten voor tijd stuurde scheidsrechter Roelof Luinge Dembélé en Stevanovic na een opstootje met rood uit het veld. Koeman zag daarmee tot zijn ongenoegen al voor de vijfde keer dit seizoen een speler van zijn ploeg uit het veld worden gestuurd.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!