Wuytens snapt niks van rood: "Was niet eens geel"

1 maart 2010, 07:11   Bijgewerkt: 28 februari 2010, 22:23

FC Utrecht bood zondag prima partij aan Ajax, tot Jan Wuytens na een half uur een directe rode kaart kreeg. De verdediger werd weggestuurd nadat hij met gestrekt been inkwam op Siem de Jong. Met een mannetje meer op het veld walste Ajax vervolgens over de ploeg uit de Domstad heen, met een 4-0 einduitslag als gevolg.

De rode kaart van Wuytens was dus het breekpunt in de wedstrijd, maar volgens de Belg had deze prent nooit gegeven mogen worden. "Ik ging het duel aan met De Jong, maar was iets te laat. Dat had ik op tijd in de gaten en daarom trok in mijn voet terug. Ik raakte De Jong niet eens, dus had echt niet verwacht dat ik hiervoor een rode kaart zou krijgen. Ik vond het eigenlijk niet eens geel", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Toen hij zag dat scheidsrechter Braamhaar een rode kaart trok, liep Wuytens direct van het veld af. De discussie met de leidsman ging de Belg niet eens aan. "Tsja, je hebt er ook niets aan om op zo'n moment aan de scheidsrechter te vragen waarom hij rood trok. Ik moest vertrekken, daar kon ik toch niets meer aan veranderen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen