HSV wint van Standard, Van Nistelrooy scoort

Ger
1 april 2010, 22:57   Bijgewerkt: 2 april 2010, 00:24

Hamburger SV moet nog aan de bak om zich te plaatsen voor de halve eindstrijd van de Europa League. De Duitsers wonnen donderdagavond de eerste wedstrijd tegen Standard Luik in de kwartfinale met 'slechts' 2-1. Ruud van Nistelrooy scoorde het winnende doelpunt.

{image[270697][right-half][]}HSV kon de overwinning op de Belgen niettemin goed gebruiken. De ploeg van coach Bruno Labbadia won na de winterstop slechts drie van zijn elf competitieduels. Borussia Mönchengladbach was afgelopen zondag nog met 1-0 te sterk. Door die belabberde reeks moet HSV de komende weken alle zeilen bijzetten om Europees voetbal voor volgend seizoen veilig te stellen. Met kwalificatie voor de Champions League houdt eigenlijk niemand bij de huidige nummer zes van de Bundesliga nog rekening.

De titel in de Europa League zou het seizoen voor de Noord-Duitsers alsnog tot een succes kunnen maken. Temeer omdat de finale op 12 mei in de eigen HSH Nordbank Arena op het programma staat. Door het grillige spel is het echter allerminst een zekerheid dat HSV de Europese route tot het einde zal volhouden. Tegen Standard viel de Duitse ploeg na een goede start ver terug. In die fase zette Dieumerci Mbokani de bezoekers op voorsprong. De Congolees mocht een hoekschop ongehinderd tegen het net koppen.

{image[270698][left-half][]}Ruud van Nistelrooy, die evenals Joris Mathijsen in de basiself begon, gaf HSV in het laatste kwartier voor rust het heilige vuur weer terug. De spits etaleerde zijn klasse door fraai weg te draaien bij zijn bewaker en de bal hard op de paal te vuren. Het was het tweede moment waarop Van Nistelrooy in de schijnwerpers stond. Na slechts zes (!) seconden werd de Nederlander in het zestienmetergebied al onderuit getrokken door Victor Ramos. Arbiter Martin Atkinson durfde zo vroeg in het duel niet voor een strafschop te fluiten.

De Brit wees in de 42e minuut wél naar de penaltystip na een overtreding van Marcos Camozzato op Jonathan Pitroipa. Vanaf elf meter tekende Mladen Petric voor de gelijkmaker. Van Nistelrooy zorgde er twee minuten later voor dat HSV zelfs met een voorsprong de kleedkamer mocht opzoeken. De routinier verlengde op fraaie wijze een voorzet van Dennis Aogo. In de tweede helft golfde het duel op en neer. Standard kreeg de beste kans op nog een doelpunt. Mbokani trof met een kopbal de lat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen