Inter veel te sterk voor favoriet FC Barcelona

20 april 2010, 22:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Prolongatie van de Champions League-titel is ver weg voor FC Barcelona. De topfavoriet uit Catalonië liet zich dinsdag in de luren leggen door Inter. Mede dankzij één goal en één assist van Wesley Sneijder wonnen de Italianen met 3-1, waardoor Barça volgende week in eigen stadion dik moet winnen om alsnog de finale te halen.

Was het de veertien uur durende busreis naar Milaan, die nog in de benen van de Barça-spelers zat? Was het een kwestie van onderschatting? Of kwam het gewoon door het goede spel van Inter, dat FC Barcelona dinsdag zo'n slappe indruk maakte?

We zullen de reden nooit weten, maar feit is dat Barça in Milaan geen schim was van de ploeg die in de kwartfinale de oren van Arsenal waste. Tegen de Engelsen legde Barcelona bij vlagen voetbal van een andere planeet op de mat, maar Inter zette de Catalanen moeiteloos terug op aarde. Vanaf de eerste minuut waren de Italianen de betere ploeg en als Diego Milito scherper was geweest, had Inter binnen een kwartier al op voorsprong kunnen staan. Hij miste echter twee grote kansen.

Inter liet zich niet uit het veld slaan en dankzij Wesley Sneijder was de stand nog voor rust alweer gelijk. De spelmaker schoot raak na een overstapje van Milito. Het was zeker niet het mooiste doelpunt uit de carrière van Sneijder, maar ongetwijfeld wel één van de meest belangrijke.

FC Barcelona bakte er verder weinig van en ook Lionel Messi, de grote man van de tweestrijd met Arsenal, kwam niet in het stuk voor. Alleen Gerard Piqué en Sergio Busquets kregen nog kansen op de cruciale 3-2, terwijl heel Barça om een penalty schreeuwde na een overtreding van Wesley Sneijder op Dani Alves. De Portugese scheidsrechter liet echter doorspelen, tot frustratie van de Catalanen. 

De titelhouder staat hierdoor voor een loodzware taak. Zonder Carles Puyol, die een gele kaart kreeg en geschorst is voor de return, moet de ploeg over acht dagen met minimaal 2-0 winnen om door te gaan. Zo niet, dan kan Inter volgende maand in Madrid voor het eerst sinds 1965 weer de beste club van Europa worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen