Stuntend Fulham bereikt finale Europa League

Ger
29 april 2010, 22:56   Bijgewerkt: 29 april 2010, 23:37

Hamburger SV moet de Europa League-finale op 12 mei vanaf de tribune van de eigen Nordbank Arena bekijken. De Duitse formatie verloor donderdagavond de return van de halve finale tegen Fulham met 2-1. De eerste confrontatie tussen beide clubs was een week eerder doelpuntloos gebleven.

Ricardo Moniz neemt tot het einde van het seizoen de taken waar. De 45-jarige geboren Haarlemmer beleefde donderdag als hoofdtrainer van HSV niet het debuut waarop hij hoopte. Fulham begon prima en kreeg in de derde minuut via Bobby Zamora een goede kans de score te openen. Doelman Frank Rost redde echter knap. Zijn collega, Mark Schwarzer, zag er even later minder sterk uit. De vrije trap van Mladen Petric was goed genomen, maar de bal leek niet onhoudbaar. Schwarzer kon echter niet redden: 0-1.

Simon Davies bracht de hoop echter terug door twintig minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker binnen te schieten: 1-1. HSV werd achteruit gedrongen en incasseerde niet veel later ook het tweede tegendoelpunt. Zoltan Gera scoorde. Van Nistelrooy kreeg in de slotfase een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar hij raakte de bal niet goed. HSV liet zo na om zich als tweede Duitse club te plaatsen voor een Europese finale dit seizoen. Bayern München, onder leiding van de Nederlander Louis van Gaal, staat op 22 mei in de eindstrijd van de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen