Frankrijk zonder captain Evra tegen Zuid-Afrika

Ger
22 juni 2010, 15:17   Bijgewerkt: 22 juni 2010, 15:50

Aanvoerder Patrice Evra ontbreekt dinsdag in de laatste groepswedstrijd van Frankrijk tegen Zuid-Afrika. Alou Diarra is de nieuwe aanvoerder van de hevig bekritiseerde ploeg van bondscoach Raymond Domenech.

Florent Malouda en Eric Abidal zijn door de keuzeheer ook buiten de basiself gelaten. De Franse selectie is verdeeld na het wegsturen van Nicolas Anelka voor zijn beledigingen aan het adres van Domenech. Opvallend genoeg is niet Thierry Henry, maar André-Pierre Gignac, de vervanger van de verbannen speler van Chelsea in de spits.

Evra miste maandag al de verplichte persconferentie waar Domenech alleen aanwezig was. De verdediger was zondag, toen de spelers weigerden te trainen, ook al betrokken bij een ruzie met conditietrainer Robert Duverne.

Bondscoach Carlos Alberto Parreira heeft bij Zuid-Afrika een basisplaats ingeruimd voor Bernard Parker van FC Twente. Doelman Moeneeb Josephs vervangt zoals verwacht de geschorste eerste keeper Itumeleng Khune.

Frankrijk en Zuid-Afrika moeten winnen en hopen op een positief resultaat tussen Mexico en Uruguay in groep A om nog kans te maken op een plaats in de achtste finales op het WK.

Opstellingen

Frankrijk: Lloris; Sagna, Gallas, Squillaci, Clichy; Diarra, Diaby, Gourcuff, Ribéry; Gignac, Cissé

Zuid-Afrika: Josephs; Ngcongoa, Khumalo, Mokoena, Masilela, Sibaya, Khuboni, Pienaar, Tshabalala, Mphela, Parker

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen