Spanje groepswinnaar na nipte zege op Chili

Koen Freriks
25 juni 2010, 22:23   Bijgewerkt: 26 juni 2010, 09:12

Spanje is vrijdag als groepswinnaar doorgedrongen tot de achtste finales van het WK. In een boeiende strijd met Chili won de titelfavoriet met 2-1. De verliezer uit Zuid-Amerika vierde na afloop ook feest, omdat Zwitserland niet kon winnen van Honduras (0-0). Daardoor is ook Chili gekwalificeerd. 

Maar de druk lag bij Spanje. De Europees kampioen moest winnen om niet van Zwitserland afhankelijk te zijn voor kwalificatie. Daarom was het opvallend dat het initiatief in de openingsfase bij Chili lag. De topmiddenvelders Xavi, Iniesta en Xabi Alonso werden constant kort gedekt, waardoor de voetbalmachine van Spanje haperde. Mark Gonzalez, oud-speler van Liverpool, kreeg na een kwartier een levensgrote kans, maar schoot van dichtbij hard over. 

Spanje zat op rozen, maar Chili verbaasde de wereld in de tweede helft. Rodrigo Millar scoorde twee minuten na rust, waarmee het een goede tweede helft inluidde. Met tien man werd Spanje nog tegenstand geboden, wat een compliment waard is voor de mentaliteit van Chili. Maar een treffer volgde niet, waardoor Zwitserland nog altijd kwalificatie in eigen hand had. Honduras was echter de plaaggeest van de Zwitsers, waardoor Chili zich bij de laatste zestien schaarde. En daar zal de neutrale voetballiefhebber absoluut niet van balen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen