Totale demasqué voor Franse ploeg

Ger
22 juni 2010, 17:53   Bijgewerkt: 22 juni 2010, 18:24

Frankrijk heeft een dramatisch verblijf tijdens het WK in Zuid-Afrika op passende wijze afgesloten: met een nederlaag. De verliezend finalist van vier jaar geleden ging dinsdag onderuit tegen het gastland: 1-2. Ondanks het resultaat liggen ook de Zuid-Afrikanen uit het toernooi.

Weinig Franse supporters zullen een traan laten om de vroege exit van De Haantjes. De vice-wereldkampioen stortte zaterdag in een diepe crisis, nadat de Franse voetbalbond aanvaller Nicolas Anelka naar huis stuurde voor zijn zware beledigingen aan het adres van bondscoach Raymond Domenech. Een dag later weigerden de spelers te trainen na een ruzie tussen aanvoerder Patrice Evra en fitnesstrainer Robert Duverne.

Het geloof op een ticket voor de achtste finales was door de remise met Uruguay (0-0) en het verlies tegen Mexico (0-2) al vrijwel volledig weggeëbt. Sommige Franse internationals weigerden dinsdag zelfs in actie te komen. Domenech stuurde zodoende een flink gewijzigde basiself binnen de lijnen, waarbij Alou Diarra de aanvoerdersband overnam van bankzitter Evra. Opvallend genoeg was niet Thierry Henry, maar André-Pierre Gignac, de vervanger van de verbannen Anelka.

Zuid-Afrika profiteerde nog voor de pauze van de overtalsituatie via een doelpunt van Katlego Mphela. Aan de zijlijn was Domenech, die na het WK als keuzeheer zal worden afgelost door Laurent Blanc, alleen maar op zoek naar een gat in de grond om in te verdwijnen. De Zuid-Afrikanen kregen door de tweede treffer hoop op het bereiken van de knock out-fase. Temeer omdat Uruguay in het andere duel op 1-0 was gekomen, waardoor het gastland in punten plots gelijk stond met de Mexicanen.

{image[271888][right-half][]}Bafana Bafana ging in de tweede helft op jacht naar doelpunten om het mindere doelsaldo op te krikken. Een goal van Florent Malouda namens Frankrijk deed de droom van Zuid-Afrika in de 71e minuut evenwel uiteen spatten. De 2-1 zege in Bloemfontein bleek niet voldoende om het verliezende Mexico in de stand voorbij te steken.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen