Uruguay en Mexico verder, Suarez trefzeker

22 juni 2010, 17:49   Bijgewerkt: 22 juni 2010, 18:37

De verwachte salonremise bleef uit, maar toch mag zowel Uruguay als Mexico naar de tweede ronde van het WK in Zuid-Afrika. Door een rake kopstoot van Luis Suarez op slag van rust werd het 1-0 voor de Uruguayanen, die daardoor als poulewinnaar naar de achtste finale gaan. Omdat de organiserende Zuid-Afrikanen in Bloemfontein met 2-1 wonnen van Frankrijk, bekert Mexico als nummer twee verder.

Iedereen hield er eigenlijk rekening mee: Uruguay en Mexico zouden het wel op een akkoordje gooien om samen verder te bekeren naar de laatste zestien, wat tevens tot uitschakeling van Frankrijk en gastland Zuid-Afrika zou leiden. Alleen in de gelederen van zowel Uruguay als Mexico werd, logischerwijs, volgehouden dat het niet op een salonremise gegooid zou worden. Ze hielden hun woord.

tabarez

tabarez

Mexico leek door de score in Bloemfontein onder grote spanning de tweede helft te spelen. De Latijns-Amerikanen zochten wel de aanval, maar ze waren onherkenbaar ten opzichte van vijf dagen geleden, toen Frankrijk met 2-0 werd verslagen. Datzelfde Frankrijk schoot Mexico nu te hulp. Door 1-2 te maken tegen de Zuid-Afrikanen was de tweede rondeplek van Mexico definitief. In het laatste kwart zou Bafana Bafana anders nog drie keer moeten scoren, en dat was natuurlijk een onmogelijke opgave.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen