Van Marwijk twijfelt nog over opstelling

23 juni 2010, 21:29   Bijgewerkt: 23 juni 2010, 21:47

Bert van Marwijk weet nog niet welke elf spelers hij donderdag het veld in stuurt tegen Kameroen. Drie internationals (Robin van Persie, Nigel de Jong en Gregory van der Wiel) staan 'op scherp' en zijn bij een volgende gele kaart geschorst voor de tweede ronde. "Ik moet er nog heel goed over nadenken wat ik ga doen", zei de coach.

Oranje is, door zeges op Denemarken (2-0) en Japan (1-0) al zeker van een plek in de achtste finale. Van Marwijk wil in principe zijn sterkst mogelijke elftal opstellen tegen Kameroen, maar houdt wel rekening met het vervolg van het toernooi. "Je moet er natuurlijk bij stilstaan welke gevolgen het kan hebben, als bepaalde spelers een gele kaart krijgen en de volgende wedstrijd moeten missen", zei de coach woensdag in Kaapstad. "Daarom moet ik nog heel goed nadenken over de opstelling. Ik neem die beslissing pas donderdag, ik moet er nog een nachtje over slapen."

Op de opmerking van een journalist dat het vervelend zou zijn als iemand als Nigel de Jong niet beschikbaar zou zijn in een eventuele confrontatie met Italië, antwoordde Van Marwijk ontwijkend. "Op namen wil ik niet ingaan. Maar ik denk er inderdaad over om één, twee of misschien alle drie de spelers aan de kant te houden."

Mocht De Jong niet spelen, is Demy de Zeeuw zijn beoogde vervanger. De logische stand-in van Robin van Persie lijkt Klaas-Jan Huntelaar, terwijl Khalid Boulahrouz vermoedelijk mag opdraven als rechtsback Gregory van der Wiel rust krijgt.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Stekelenburg; Van Bronckhorst, Mathijsen, Heitinga, Boulahrouz; De Zeeuw, Van Bommel; Vd Vaart, Sneijder, Kuyt; Van Persie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen