Erop of eronder voor Oranje tegen Brazilië

2 juli 2010, 12:05

Negentig, of maximaal 120, minuten maken vandaag voor Nederland het verschil tussen een redelijk en een geweldig WK. In Port Elizabeth strijdt Oranje met Brazilië, één van de topfavorieten voor de titel, om een plek in de halve finale. Het vertrouwen bij Oranje is groot, maar favoriet is de ploeg van coach Bert van Marwijk niet.

De laatste keer dat Oranje als underdog aan een wedstrijd begon, was twee jaar geleden. In de openingswedstrijd van het EK in Zwitserland en Oostenrijk was Italië, de regerend wereldkampioen, de tegenstander. Nederland speelde toen zijn beste wedstrijd in jaren en won met 3-0. Ook nu behoort een stunt tot de mogelijkheden, denkt coach Bert van Marwijk. “Brazilië is de favoriet, maar wij kunnen absoluut winnen. Wij zijn hier gekomen om wereldkampioen te worden”, zei hij gisteren.

Hoe Brazilië zal spelen, is nog onduidelijk. Door de afwezigheid van Elano en Ramires speelt Daniel Alves hoogstwaarschijnlijk op het middenveld. Achter de naam van Felipe Melo staat nog een vraagteken. Als hij niet speelt, is Josué van VfL Wolfsburg zijn beoogde vervanger. Luis Fabiano is de diepe spits, met Robinho en Kaka als belangrijkste helpers. Lucio (Inter) en Juan (AS Roma) bewaken het hart van de verdediging, de vleugelverdedigers zijn Inter-ster Maicon en oud-Feyenoorder Michel Bastos, die tegenwoordig voor Olympique Lyon speelt. Hij krijgt zeer waarschijnlijk de zware taak om Arjen Robben aan banden te leggen.

1998

1998

Het is dus erop of eronder, vanmiddag om 16.00 uur in Port Elizabeth. Bij een nederlaag zal het WK 2010 de boeken ingaan als een redelijk tot matig toernooi, bij winst lonkt de finale en een plek in de geschiedenisboeken. Het woord is aan Oranje.

Vermoedelijke opstellingen

Nederland: Stekelenburg; Van Bronckhorst, Mathijsen, Heitinga, Van der Wiel; Van Bommel, De Jong; Kuyt, Sneijder, Robben; Van Persie

Brazilië: Julio Cesar; Bastos, Juan, Lucio, Maicon; Felipe Melo (of Josué), Gilberto Silva, Daniel Alves, Kaka; Robinho, Luis Fabiano

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen