"Hopelijk rust er geen CL-vloek op ons"

29 juli 2010, 02:00

Tijdens de wedstrijd tegen PAOK (1-1) had hij er niet aan gedacht. Maar op andere momenten schiet het wel eens door zijn hoofd, gaf Urby Emanuelson na het teleurstellend verlopen duel met de Grieken toe. De nederlagen tegen FC Kopenhagen en Slavia Praag die Ajax de afgelopen jaren leed in de voorronde van de Champions League, zijn nog lang niet vergeten. Na de remise in de ArenA tegen PAOK dreigt een herhaling van zetten. Maar Emanuelson houdt hoop.

“Er is nog niets verloren”, zei hij na afloop van het duel tegen FCUpdate.nl. “Het is hartstikke zonde dat we hier 1-1 gespeeld hebben, we hadden moeten winnen. Alleen al in de eerste helft kregen we vijf goede kansen, PAOK heeft er in de hele wedstrijd maar één gehad. Maar waar wij uit zes of zeven kansen maar één keer scoren, schiet PAOK zijn eerste kans er meteen in. Daar lag deze wedstrijd het probleem."

Door het 1-1 gelijkspel in Amsterdam moet Ajax volgende week in Griekenland sowieso scoren om uitschakeling te voorkomen. Emanuelson voert twee redenen aan waarom hij denkt dat dat gaat lukken. “Je krijgt tegen PAOK ruimte om te voetballen, dat hebben we hier ook gezien. Het zal zeker niet makkelijk worden, maar we moeten in staat zijn om de klus daar te kunnen klaren. PAOK wordt in Thessaloniki gesteund door een heel fanatieke aanhang, dat klopt. Maar we zijn profs, we mogen ons niet laten intimideren door de sfeer. Als we daar zorgvuldiger omspringen met de kansen die we krijgen, moet het lukken om te winnen.”

Voordat Ajax naar Griekenland moet, speelt het eerst nog met landskampioen FC Twente om de Johan Cruijff Schaal. Dat duel, zaterdag, is echter veel minder belangrijk dat de return tegen PAOK, benadrukt Emanuelson. “Natuurlijk willen we het liefst winnen van FC Twente, maar het zou me niet verbazen als de trainer zaterdag een paar jongens rust geeft. Met het oog op de wedstrijd in Griekenland, inderdaad. Dat is voor de club op dit moment het belangrijkst.”

Inderdaad, want heel Ajax snakt naar de Champions League. Na de pijnlijke uitschakelingen in de afgelopen jaren tegen Celtic, Kopenhagen en Slavia Praag mag het eigenlijk niet nog een keer mis gaan voor de Amsterdammers. “Of er een Champions League-vloek op ons rust? Ik hoop het niet”, besluit Emanuelson. “Het zou echt doodzonde zijn als ons nu hetzelfde zou gebeuren als de vorige keren.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen