Van Marwijk kiest voor zelfde basisformatie

2 juli 2010, 14:27   Bijgewerkt: 2 juli 2010, 14:52

Bert van Marwijk tovert voor de kwartfinale tegen Brazilië geen verrassingen uit zijn hoge hoed. De bondscoach stuurt dezelfde elf spelers het veld in als maandag tegen Slowakije. Arjen Robben speelt rechts voorin, Dirk Kuyt links.

Robin van Persie staat, net zoals in de afgelopen vier duels op dit WK, in de punt van de aanval. Hij is één van de acht spelers in de selectie die bij een volgende gele kaart geschorst is voor de eventuele halve finale. De andere spelers die 'op scherp' staan zijn Maarten Stekelenburg, Giovanni van Bronckhorst, Gregory van der Wiel, Nigel de Jong, Rafael van der Vaart, Arjen Robben en Dirk Kuyt. Van dit gezelschap staat alleen Van der Vaart niet aan de aftrap in Port Elizabeth. Hij kampte de afgelopen dagen met een kuitblessure, maar is fit genoeg om eventueel als invaller in actie te komen.

Bij Brazilië ontbreken middenvelders Elano (blessure) en Ramires (schorsing). Felipe Melo, die eveneens met een blessure kampte, is wel gewoon van de partij. Door de absentie van Elano en Ramires staat Daniel Alves rechts op het middenveld.

De wedstrijd tussen Nederland en Brazilië begint vanmiddag om 16.00 uur. De winnaar speelt dinsdag in de halve finale in Kaapstad tegen Uruguay of Ghana. 

Opstellingen

Nederland: Stekelenburg; Van Bronckhorst, Mathijsen, Heitinga, Van der Wiel; Van Bommel, De Jong; Kuyt, Sneijder, Robben; Van Persie 

Brazilië: Julio Cesar; Bastos, Juan, Lucio, Maicon; Felipe Melo, Gilberto Silva, Daniel Alves, Kaka; Robinho, Luis Fabiano

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen