Van Marwijk: "Niet meegaan in spel Brazilië"

1 juli 2010, 19:56   Bijgewerkt: 1 juli 2010, 21:14

Bert van Marwijk vindt dat Oranje lering moet trekken uit de manier waarop Ivoorkust en Chili dit WK tegen Brazilië speelden. Die teams verloren eerder met respectievelijk 3-1 en 3-0 van de Goddelijke Kanaries. "Omdat ze niet hun eigen spel speelden en meegingen in het spel van de Brazilianen. Dat mag ons niet gebeuren."

De coach van Oranje beschrijft Brazilië als een 'heel stabiel' team. “Ze beginnen met een rustige, trage opbouw. Als ze hun voorhoede bereiken, schakelen ze ineens een paar versnellingen hoger. Ze zijn levensgevaarlijk, vooral als wij balverlies lijden. Ze loeren op een fout van de tegenstander en komen er dan razendsnel uit. “

Volgens Van Marwijk is Brazilië favoriet nummer één voor de wereldtitel. “We kunnen ons geen fouten permitteren en zullen heel zorgvuldig te werk moeten gaan. Maar het belangrijkste is dat we ons eigen spel spelen." Hij haalt een voorbeeld aan van teams die dat, eerder dit WK, niet deden: "Ivoorkust ging ineens heel defensief spelen tegen Brazilië, terwijl Chili juist met tweehonderd kilometer per uur over het veld denderde en zichzelf daarin wel eens vergaloppeerde. Wij moeten onszelf blijven. Als team hebben wij ons eigen karakter en dat willen we graag laten zien.”

{image[272090][right-half][]}Zowel in Nederland als Brazilië is wat kritiek op de nationale elf, omdat de teams dit wereldkampioenschap te defensief zouden spelen. Brazilië is sambavoetbal gewend, in Nederland denkt men nog altijd met weemoed terug aan het totaalvoetbal van het WK van 1974. “Sport verandert”, verzucht Van Marwijk. “Ook het voetbal. Ik kan me het Brazilië van vroeger ook wel herinneren. Dat was prachtig, inderdaad. Maar alles gaat tegenwoordig een stuk sneller, dus je ontkomt er niet aan om je speelstijl aan te passen. Dat geldt voor ons, maar ook voor Brazilië.”

Ondanks, of misschien wel dankzij, de veranderde speelwijze maakt Brazilië dit WK een uitstekende indruk. Voor de buitenwacht zijn de Kanaries de grote favoriet voor de wedstrijd tegen Oranje en ook Bert van Marwijk erkent dat zijn team morgen de underdog is. "Maar we kunnen ze absoluut verslaan. Brazilië heeft misschien de beste spelers, maar ik weet niet of ze ook het beste team hebben. Wij gaan er sowieso alles aan doen om te winnen. Wij zijn er klaar voor."

Vermoedelijke opstelling Nederland: Stekelenburg; Van Bronckhorst, Mathijsen, Heitinga, Van der Wiel; De Jong, Van Bommel; Kuyt, Sneijder, Robben; Van Persie

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen