"Grotere ontlading dan na winnen bekerfinale"

26 augustus 2010, 00:10

De ArenA ontplofte bijna na het laatste fluitsignaal van de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev. Ajax won met 2-1 van de ploeg uit Oekraïne en plaatste zich hierdoor voor het eerst sinds 2005 voor het miljoenenbal. Op het veld vlogen spelers elkaar in de armen en in de kleedkamer ging het feest vrolijk door.

"De ontlading was echt enorm. Nog groter dan na de bekerfinale", geeft Urby Emanuelson toe. "We hebben zeven maanden gewerkt om dit te bereiken. We moesten de klus klaren in deze vier voorrondewedstrijden en dat hebben we gedaan."

Toby Alderweireld liet zich tegen FCUpdate.nl in soortgelijke woorden uit. "Er valt een enorme last van onze schouders, dat is zeker. We hebben gevochten als tijgers en Maarten Stekelenburg heeft ons in de eerste helft een paar keer op de been gehouden. Na de benutte strafschop van Kiev werd het nog spannend, maar dat maakt deze overwinning misschien achteraf alleen maar mooier", lacht hij.

Met zijn opmerking over Stekelenburg verwees Alderweireld naar de reddingen van de keeper op schoten van Gusev en Yarmolenko. Beide keren wist de international met katachtige reflexen een doelpunt te voorkomen. Stekelenburg bewees zo wederom zijn waarde, maar zoals altijd bleef hij zelf uiterst nuchter. "Of ik een standbeeld verdien? Welnee, daar houd ik helemaal niet van. We hebben het met z'n allen fantastisch gedaan. Ook toen het in de slotfase nog 2-1 werd. In het verleden hebben we zulke wedstrijden wel eens uit handen gegeven, maar nu gelukkig niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen