Jol kiest voor Alderweireld tegen Kiev

25 augustus 2010, 19:45   Bijgewerkt: 25 augustus 2010, 19:53

Toby Alderweireld vormt tegen Dinamo Kiev met Jan Vertonghen het centrum van de Ajax-defensie. De jonge Belg krijgt van coach Martin Jol de voorkeur boven Oleguer en André Ooijer, die allebei op de bank beginnen. Links achterin vervangt Urby Emanuelson de geschorste Vurnon Anita, Christian Eriksen is de linksbuiten.

Vorige week, in de heenwedstrijd tegen de vice-kampioen van Oekraïne, begon Oleguer in de basis. De Spanjaard maakte toen echter geen beste indruk en moest afgelopen weekend tegen Roda JC weer op de bank plaatsnemen. In de return tegen Kiev heeft Oleguer op de bank gezelschap van Miralem Sulejmani. De aanvaller staat in de belangstelling van Vitesse, maar is deze wedstrijd nog gewoon inzetbaar voor Ajax. Naast Sulejmani is Hyun Juk Suk de enige aanvaller op de bank.

Bij Kiev staat aanvaller Artem Milevski in de basis. Het talent werd in de heenwedstrijd nog om onduidelijke redenen aan de kant gehouden. In de Amsterdam ArenA vormt Milevski een aanvalsduo met Andrei Shevchenko. Voormalig Heerenveen-speler Goran Popov heeft wederom een basisplaats als linkervleugelverdediger.

De wedstrijd tussen Ajax en Dinamo Kiev in de play-off van de Champions League begint vanavond om 20.45 uur. De eerste wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg; Emanuelson, Alderweireld, Vertonghen, Van der Wiel; De Zeeuw, Enoh, De Jong; Eriksen, El Hamdaoui, Suarez

Dinamo Kiev: Koval; Popov, Khacheridi, Mikhalik, Danilo Silva; Vukojevic, Eremenko, Yarmolenko, Gusev; Milevski, Shevchenko

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen