Hiddink: "Planning kan voordeel voor België zijn"

7 september 2010, 09:39   Bijgewerkt: 7 september 2010, 09:49

De wedstrijd tussen Turkije en België is één van de meest interessante duels van de tweede EK-kwalificatiespeelronde. In Istanbul neemt de ploeg van coach Guus Hiddink het op tegen de Belgen, die vrijdag in Brussel verloren van Duitsland (0-1). 

Hierdoor móet België eigenlijk winnen van Turkije en dat dat niet onmogelijk is, bleek in aanloop naar het WK van 2010. Toen pakte België vier punten in twee duels met de Turken. "En ik vind dat jullie ondertussen veel sterker zijn geworden. Er zijn veel goede jonge spelers geïntegreerd in het team. Jullie hebben nu een bijzonder competitief team", zegt Hiddink tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Hiddink is dus op zijn hoede, zeker omdat hij weinig tijd gehad heeft om aan zijn ploeg te bouwen. Dat België al zo vroeg in de cyclus naar Istanbul komt, is volgens hem een voordeel voor onze zuiderburen. "Dit kan inderdaad het ideale moment zijn om tegen ons te spelen. Ik ben nieuw als bondscoach en bij een nationale ploeg is dat toch wat moeilijker dan bij een club. Ik heb geen zeven, acht weken gehad om de spelers te leren kennen en automatismen in het team te slijpen. Ik heb ook nog niet kunnen doorselecteren. In dat opzicht hebben jullie misschien een voordeel."

Turkije begon de kwalificatiereeks vrijdag met een 0-3 zege in Kazachstan. Samen met Duitsland, de Belgen en Oostenrijk hoopt de ploeg van Hiddink op een EK-ticket. "Als je kijkt naar de resultaten van de Duitsers de afgelopen jaren, gekoppeld aan hun nieuwe filosofie van voetballen, dan wordt het moeilijk om de groep te winnen. Wij hebben nog veel werk voor we zover staan en voor de eerste plaats kunnen gaan. Voor de tweede plek komen een aantal landen in aanmerking. Ik hoop dat we in onze groep wat verrassingen krijgen. Dat onze concurrenten punten verliezen tegen kleinere landen en wij niet. Daarom was ik zo blij met onze zege in Kazachstan."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen