Kortrijk klopt Mechelen, Gent geeft zege weg

11 september 2010, 22:05   Bijgewerkt: 11 september 2010, 22:17

De flow van KV Mechelen lijkt voorbij. De ploeg won dit seizoen zijn eerste vier duels in de Jupiler Pro League, maar vorige speelronde kwam er een einde aan die reeks met een 0-0 gelijkspel tegen Sint Truiden. Zaterdagavond leed Mechelen zelfs zijn eerste nederlaag van de competitie. Kortrijk was met 1-0 te sterk.

Zuur voor Mechelen was dat een eigen speler de nederlaag inleidde. Al na negen minuten passeerde Boris Pandza zijn eigen keeper en opende zo de score. Hoewel Mechelen ruim één helft een man meer had omdat Sven Kums van Kortrijk kort voor rust zijn tweede gele kaart ontving, trok Kortrijk de punten over de streep. Met deze zege achterhaalt het Mechelen. Beide ploegen hebben na zes duels dertien punten en een doelsaldo van 7-3. Daarmee staan ze gedeeld derde.

AA Gent heeft eveneens dertien punten, maar het had er lange tijd virtueel vijftien in handen. In de slotfase van het uitduel met Lierse SK werd echter een 2-1 voorsprong verspeeld. Ex-Ajacied Wesley Sonck nam beide goals van Lierse voor zijn rekening en bezorgde zijn ploeg daarmee het eerste punt van het seizoen (2-2).

Standard Luik lijkt zijn draai te hebben gevonden. Les Rouches gaven in eigen huis Cercle Brugge met 2-0 het nakijken. Desondanks blijven ze op de zesde plek staan. De achterstand op Kortrijk, Mechelen en Gent bedraagt twee punten. De marge met lijstaanvoerder Racing Genk en nummer twee Anderlecht, die zondag nog in actie komen, bedraagt respectievelijk vier en drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen