Van Gaal: "Onze eerste slechte wedstrijd"

25 september 2010, 19:22

De jacht op titelprolongatie gaat Bayern München bijzonder moeizaam af. De ploeg van trainer Louis van Gaal ging zaterdag op de zesde speeldag met 2-1 ten onder tegen FSV Mainz 05, dat nog zonder puntenverlies aan kop gaat in de Bundesliga. Van Gaal toonde na afloop veel respect voor de verrassende koploper.

“We hadden veel moeite met de pressie van Mainz”, vertelde Van Gaal. “We wisten weliswaar voor het duel al dat dit ging gebeuren, desondanks kwamen we er in de eerste twintig minuten niet uit. We hebben vandaag voor de eerste keer dit seizoen slecht gespeeld. Dat is de verdienste geweest van Mainz, dat goed naar voren heeft gevoetbald. Die ploeg kan heel ver komen, ik acht ze zeker kansrijk voor de titel.”

Van Gaal, die met Bayern slechts achtste staat met acht punten, maakte ook wat kritische kanttekeningen bij zijn eigen ploeg. “We hebben veel balverlies geleden”, ging de Amsterdamse succescoach verder. “Bovendien speelden de meeste spelers onder hun normale niveau. Maar ondanks dat hebben we toch veel kansen weten te creëren. Hoewel we slecht gespeeld hebben, hadden we dit duel kunnen winnen, maar dan hadden we onze kansen wel moeten benutten.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen