Guardiola denkt aan Cruijff na show tegen Real

30 november 2010, 09:09

Josep Guardiola kon zijn geluk niet op na de galavertoning van zijn ploeg tegen Real Madrid. "Hier mogen we best even van genieten. Zulke wedstrijden speel je niet iedere dag", zei de coach van FC Barcelona na de 5-0 winst op de aartsrivaal.

Barça maakte er in eigen huis tegen Real een schitterende show van. Real, dat nog ongeslagen was in de Primera Division, werd volledig van de mat gespeeld. "Vooral de manier waarop we speelden, maakt me trots", zegt Guardiola. "Johan Cruijff en Carlos Rexach waren de eerste trainers die Barcelona op deze manier lieten voetballen en wij hebben vanaf het eerste moment gekozen om die lijn te volgen. Deze speelstijl hoort bij deze club, iedere trainer zou daar loyaal aan moeten zijn."

Ondanks de eclatante zege waarschuwt Guardiola voor te veel optimisme. "De competitie is nog lang. Vanavond waren we een klasse beter, maar Real blijft een uitstekende ploeg. We staan maar twee punten voor, er kan nog van alles gebeuren. Maar we mogen best even genieten van deze zege. Zoiets gebeurt niet elke dag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen