Nijland over succes FC Groningen: "Geen toeval"

25 november 2010, 18:12   Bijgewerkt: 26 november 2010, 03:50

FC Groningen bevindt zich na vijftien speelronden op de derde plaats in de Eredivisie. Een buitengewoon fraaie prestatie van de noorderlingen, die het succes voor een groot deel te danken hebben aan een gedegen beleidsvoering buiten het veld en een goede spelopvatting binnen de lijnen.

Voor de algemeen directeur van FC Groningen Hans Nijland komen de goede prestaties dan ook niet uit de lucht vallen: "Dit is geen toeval. Er heerst rust rond onze organisatie: de lijnen zijn kort, we voeren doorlopend overleg, alles is duidelijk", vertrouwt Nijland toe aan het Algemeen Dagblad.

"We hebben ons er vorig seizoen op gericht om bij de start van de voorbereiding de selectie compleet te hebben. We zijn er bijvoorbeeld in geslaagd om met Jonas Ivens en Dusan Tadic tijdig vervangers aan te trekken voor Gibril Sankoh en Goran Lovre", vervolgt de algemeen directeur zijn relaas.

Nijland hamert daarbij op het feit dat de organisatie als geheel inferieur is aan het individu. "Het gaat niet om Pieter Huistra, om Henk Veldmate of om Hans Nijland. We cijferen ons allemaal weg voor de club. We hebben stuk voor stuk vakmensen in onze organisatie en we vertrouwen elkaar, dat is heel belangrijk. Verder moet je er ook niet te ingewikkeld over doen; met een omzet van zo'n twintig miljoen euro is deze club ook weer niet zo groot. We doen de dingen die logisch zijn, daar gaat het om."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen