Misser Falcao breekt Colombia op

16 juli 2011, 23:31   Bijgewerkt: 16 juli 2011, 23:44

Het droomseizoen van Falcao kent geen 'happy end'. Een misser van de spits van FC Porto, die dit seizoen in clubverband aan de lopende band scoorde, zorgde er voor dat Colombia naast de halve finale van de Copa America greep. Hij miste bij een 0-0 stand een penalty en zag zijn team daarna met 0-2 verliezen van Peru.

Reclame voor het voetbal was de wedstrijd tussen Colombia en Peru niet. Het eerste uur zat de partij volledig op slot en kansen waren schaars. Met nog 25 minuten op de klok leek de partij echter ineens in Colombiaans voordeel uit te vallen. De Peruviaanse verdediger Alberto Rodriguez verslikte zich in een diepe bal en bracht zijn doorgebroken tegenstander Carlos Sanchez uit balans. De bal ging op de stip en Falcao ging achter de bal staan. Mede dankzij zijn goals won FC Porto dit seizoen alles wat er te winnen viel en strafschoppen zijn normaal gesproken een koud kunstje voor de spits, maar ditmaal ging het mis. Hij schoot de bal naast het doel.

Peru putte hoop op de gemiste strafschop en ging ineens beter spelen. Na negentig minuten was het nog 0-0, maar in de verlenging sloeg de ploeg toe. Carlos Augusto Lobaton opende na 102 minuten de score, Juan Vargas zorgde tien minuten later voor de definitieve beslissing. Peru bereikte zo voor het eerst sinds 1997 de halve finale van de Copa America, waarin Argentinië of Uruguay de opponent is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen