Man United geeft Arsenal ongekend pak slaag

28 augustus 2011, 18:52   Bijgewerkt: 28 augustus 2011, 20:02

Op bezoek bij aartsrivaal Manchester United is Arsenal tegen een historisch pak slaag aangelopen. De ploeg van coach Arsene Wenger, onthoofd door het vertrek van spelmakers Cesc Fabregas en Samir Nasri, verloor met liefst 8-2.

Het is niet niks, Fabregas en Nasri verliezen. Zeker als je (nog) geen volwaardige vervangers binnenhaalt. Maar dat Arsenal zó slecht is, had toch niemand gedacht. Manchester United kon doen en laten wat het wilde en waande zich in een speeltuin. De uiteindelijke 8-2 overwinning was niet eens bijzonder geflatteerd te noemen.

Eén keer had Arsenal de kans om in de wedstrijd te komen. Dat was in de 27ste minuut, bij een stand van 1-0 in het voordeel van Man United. Robin van Persie mocht aanleggen vanaf elf meter, maar miste. Direct daarna liep de thuisploeg uit naar 3-0.

Dat bleek echter slechts een voorbode van de afstraffing die na rust zou volgen. Manchester United speelde briljant voetbal, maar werd daarbij ook geholpen door Arsenal. De verdedigers van de Gunners leken zich te hebben voorgenomen om hun tegenstanders elke keer minimaal vijf meter ruimte te geven en slaagden daar glansrijk in. Aan de hand van Wayne Rooney, die drie keer scoorde, liep Manchester United naar een monsterscore. Robin van Persie deed nog iets terug namens Arsenal, maar dat was niets meer dan een veel te klein doekje voor het bloeden.

Voor Arsenal breken na deze veegpartij cruciale dagen aan. De ploeg móet zich mengen op de transfermarkt, anders gaat het een dramatisch seizoen worden. Coach Wenger rekende tot nu toe altijd op jonge, talentvolle spelers, maar het roer zal nu om moeten. Vóór woensdagavond, want dan sluit de transferperiode.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen