Marcellis: "Het schema was even schrikken"

8 augustus 2011, 07:15   Bijgewerkt: 7 augustus 2011, 22:00

PSV-thuis, FC Twente-uit, NEC-thuis en FC Groningen-uit: er zijn gunstigere speelschema's denkbaar voor de eerste weken van het seizoen, zeker als je tussendoor ook Europese verplichtingen hebt. Maar als je dan, zoals AZ, op de eerste speeldag direct drie punten pakt tegen PSV, maakt het allemaal niet uit.

"Het was even schrikken, toen we het speelschema zagen", lacht Dirk Marcellis tegen FCUpdate.nl. "Maar om het seizoen te beginnen met een overwinning op PSV, is natuurlijk heel lekker. Zeker gezien de manier waarop. We hebben allemaal voor iedere meter gevochten, toonden agressie en gingen voor elkaar door het vuur."

Zelf was Marcellis één van de absolute uitblinkers bij AZ. De rechtsback stond met een fraaie voorzet aan de basis van de 1-0 van Maarten Martens. "Ik stond in de hoek en wist ongeveer wat er voor het doel gebeurde. Ik probeerde de bal bij de tweede paal te leggen, fantastisch dat Maarten het dan op zo'n manier afmaakt."

Voor de rechtsback, die in het stadion verkozen werd tot man van de wedstrijd, smaakt de overwinning extra zoet. Hij is afkomstig uit de jeugd van PSV en werd vorig jaar door de Eindhovense club verkocht aan AZ. "Wedstrijden tegen PSV zijn iets speciaals voor me. Dit is dus ook zeker geen normale overwinning voor me. Maar dit is maar één wedstrijd. We moeten dit niveau de komende weken vasthouden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen