Meteen onrust bij PSV: "Er moeten spelers bij"

8 augustus 2011, 07:30   Bijgewerkt: 7 augustus 2011, 23:01

Niets is opportunistischer dan de voetbalwereld. En dus is het na de 3-1 nederlaag tegen AZ direct onrustig rond PSV. Eén nederlaag, wat opvallende tactische keuzes van de trainer en transferperikelen hebben er voor gezorgd dat iedereen in Eindhoven op scherp staat. Na één verliespartij is er natuurlijk nog niets verloren, maar er moet wel iets gebeuren. "We hebben nu niet de selectie om kampioen te worden."

Eind vorig seizoen werd al duidelijk waar PSV behoefte aan had: een goede spits en een extra verdediger. Maar ondanks het vertrek van Marcus Berg, Danny Koevermans, Maza Rodriguez en Jagos Vukovic kwamen er voor beide posities geen spelers bij. Met Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum en Dries Mertens haalde de ploeg drie uitstekende spelers, maar de problemen achterin en voorin zijn niet opgelost.

Het gevolg: de selectie van PSV is smal, te smal. Tegen AZ ontbraken slechts twee spelers door blessures, maar toch had Fred Rutten maar zeventien in plaats van de toegestane achttien spelers meegenomen naar Alkmaar. Ola Toivonen, eigenlijk een middenvelder, was de spits. En Orlando Engelaar, ook een middenvelder, stond centraal achterin. Genero Zeefuik was de enig beschikbare spits op de bank.

Tot die tijd moet PSV de schade beperkt zien te houden, zegt de Zweed tegen FCUpdate.nl. "Natuurlijk is het een vreemde situatie dat het team niet klaar is, terwijl de competitie al wel begint. Maar het is niet anders, dat moeten we accepteren."

Om te beginnen zaterdag, thuis tegen RKC Waalwijk. Met Ola Toivonen vermoedelijk weer in de spits. De Zweed maakt er geen geheim van dat hij liever op het middenveld speelt, maar legt zich neer bij de huidige situatie. "De bedoeling is dat Wijnaldum en ik elkaar een beetje afwisselen in de punt van de aanval. Tegen AZ ging dat niet zo goed als in de voorbereiding, maar wij kunnen prima samenspelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen