Veel spektakel bij competitiedebuut De Zeeuw

7 augustus 2011, 21:39   Bijgewerkt: 7 augustus 2011, 23:17

Demy de Zeeuw kan terugkijken op een enerverend competitiedebuut bij Spartak Moskou. De van Ajax overgenomen middenvelder won zondag met zijn ploeg met 4-2 bij Terek Grozny, nadat het bij de pauze met 2-0 achterstond.

Een rode kaart van Terek-keeper Dzhanaev leidde de comeback van Spartak in. Kombarov benutte de daaropvolgende penalty voor Spartak en Ari (ex-AZ) maakte een kwartier voor tijd gelijk. Vervolgens werd het duel enige tijd stilgelegd omdat de lichtmasten in het stadion in de Tsjetsjeense hoofdstad het lieten afweten.

De wedstrijd werd uiteindelijk uitgespeeld met driekwart licht. Spartak wist zich het meeste raad met de omstandigheden. Door twee doelpunten in blessuretijd ging de ploeg met een 4-2 overwinning huiswaarts.

De Zeeuw was er op het moment dat het verschil werd gemaakt overigens al niet meer bij. De Nederlandse international begon in de basis, maar werd acht minuten voor tijd naar de kant gehaald. “Deze wedstrijd vergeet ik mijn leven niet meer”, sprak De Zeeuw naderhand in gesprek met Voetbal International.