Vernieuwd PSV loopt direct schade op

7 augustus 2011, 14:23   Bijgewerkt: 7 augustus 2011, 15:32

Na drie seizoenen zonder titel is het doel van PSV deze voetbaljaargang helder: de ploeg wil weer kampioen worden. Na één speeldag moeten de Brabanders echter al in de achtervolging. AZ deelde zondag een gevoelige tik uit aan de ploeg van Fred Rutten. De effectieve Alkmaarders wonnen, dankzij drie fraaie goals, met 3-1.

Kwaliteit is er mede door die aankopen voldoende bij PSV, kwantiteit minder. Hoewel alleen de geblesseerden Atiba Hutchinson en Zakaria Labyad ontbraken, had coach Fred Rutten slechts zeventien spelers meegenomen naar Alkmaar. De selectie is smal, veel te smal om dit seizoen blessures en schorsingen op te vangen.

PSV wil deze maand daarom nog minimaal een aanvaller en een verdediger halen, tot die tijd moet Rutten even roeien met de riemen die hij heeft. Opvallend daarbij is dat Wilfred Bouma zijn basisplek voorlopig kwijt is. Tegen AZ speelde Orlando Engelaar, van origine middenvelder, centraal achterin naast Marcelo.

Uiteindelijk was het Jozy Altidore die de partij besliste. De van Villarreal overgekomen Amerikaanse spits, halverwege de tweede helft als invaller in de ploeg gekomen, kopte een perfecte voorzet van een andere invaller, Adam Maher, probleemloos tegen de touwen. Na een rode kaart (twee keer geel) voor AZ-aanvoerder Moisander perste PSV er vervolgens nog een slotoffensief uit, maar de Alkmaarse doelman Esteban stelde met een aantal fraaie reddingen de winst van zijn ploeg veilig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen