Spanje, Italië en Oranje op drempel van EK

5 september 2011, 12:45   Bijgewerkt: 5 september 2011, 12:58

Als eerste land wist Duitsland zich vrijdag te plaatsen voor het EK van 2012. Spanje, Italië en ook Nederland kunnen zich dinsdag ook verzekeren voor een ticket voor de Europese titelstrijd in Polen en Oekraïne, al heeft Oranje daar wel de hulp van San Marino voor nodig. FCUpdate.nl loopt de situaties in de kwalificatiegroepen, en het programma voor de komende speelronde, even langs.

Groep A

Oostenrijk-Turkije

Azerbeidzjan-Kazachstan

Groep B

Rusland-Ierland

Macedonië-Andorra

Slowakije-Armenië

In deze groep draait alles om de wedstrijd tussen Rusland en Ierland. De Russen verdedigen in Moskou een voorsprong van twee punten en als ze winnen, is Ierland vrijwel kansloos voor groepswinst. Spelen beide teams gelijk, dan kan Slowakije de lachende derde worden. Het land, dat op het WK 2010 in de tweede ronde verloor van Oranje, staat gelijk met Ierland en speelt op eigen veld tegen Armenië.

Groep C

Italië-Slovenië

Servië-Faroër Eilanden

Estland-Noord-Ierland

Groep D

Luxemburg-Albanië

Bosnië-Herzegovina-Wit-Rusland

Roemenië-Frankrijk

Aan Roemenië de zware taak om Groep D weer te voorzien van de nodige spanning. Frankrijk staat momenteel fier aan kop, drie punten los van de rest. De Fransen moeten echter naar Boekarest en als ze daar onderuit gaan, is alles weer mogelijk. De huidige nummer twee Bosnië-Herzegovina kan dan op gelijke hoogte komen en ook Roemenië (nu vierde) sluit in dat geval weer volledig aan. Wint Frankrijk daarentegen in Roemenië, dan staan Les Bleus met één been op het EK.

Groep E

Finland-Nederland

San Marino-Zweden

Moldavië-Hongarije

Groep F

Kroatië-Israël

Letland-Griekenland

Malta-Georgië

In Groep F liggen Griekenland én Kroatië op EK-koers. Griekenland leidt, Kroatië is met zestien punten uit zeven wedstrijden hard op weg om de beste nummer twee te worden. Omdat ook de beste nummer twee zich direct plaatst voor het Europees kampioenschap, kunnen beide landen dus goede zaken doen. Kroatië speelt dinsdag thuis tegen Israël, Griekenland gaat op bezoek bij Letland. Israël is de nummer drie van de groep, maar kijkt al tegen een forse achterstand aan.

Groep G

Zwitserland-Bulgarije

Engeland-Wales

Groep H

Denemarken-Noorwegen

IJsland-Cyprus

Groep H is de spannendste EK-kwalificatiepoule van allemaal. Portugal, Noorwegen en Denemarken geven elkaar geen duimbreed toe. Portugal en Noorwegen leiden met 13 punten uit zes duels, Denemarken volgt met tien punten uit vijf wedstrijden. Portugal komt dinsdag niet in actie, Denemarken en Noorwegen wel. Beide landen treffen elkaar in Kopenhagen. Wie verliest, kan groepswinst bijna vergeten.

Groep I

Schotland-Litouwen

Spanje-Liechtenstein

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen