Steijn: "Bulykin verbloemde vorig jaar een hoop"

16 september 2011, 09:37

Maurice Steijn heeft het zwaar in zijn eerste weken als hoofdcoach van ADO Den Haag. De ploeg pakte slechts vier punten in vijf wedstrijden en ging vorig weekend thuis met 0-1 onderuit tegen RKC Waalwijk. Het publiek mort, zeker omdat het succesvolle seizoen 2010/ 2011 vers in het geheugen zit. Steijn vindt echter dat de prestaties van de vorige jaargang geen maatstaaf zijn mogen zijn voor dit seizoen.

Steijn begrijpt wel dat supporters hoge verwachtingen hebben na vorig seizoen, maar vindt dat ook vervelend. "Vooral voor de spelers, die wil ik beschermen tegen die druk. We zullen er dit jaar veel harder voor moeten werken", zegt hij in AD Sportwereld.

"Vorig seizoen zat alles mee, vielen alle puzzelstukjes op de juiste plek, hadden we nauwelijks blessures en een spits die er 22 inschoot. Daardoor haal je het maximale eruit en word je zevende. Met alle respect voor de rest, maar zonder Bulykin zouden we tiende tot twaalfde zijn geworden. We moeten ons niet laten leiden door een incidenteel succesjaar. De twee seizoenen ervoor werden we veertiende en vijftiende. ADO moet de komende jaren uitgroeien tot een club die structureel in het linkerrijtje speelt. Voor dit seizoen is plaats 8 tot 12 reëel", luidt de analyse van de coach.

Steijn erkent dat ADO Den Haag dit seizoen voorlopig allesbehalve swingt, maar benadrukt dat het spel vorig seizoen ook niet altijd even goed was. "We halen niet het niveau dat we vorig seizoen bij vlagen wel haalden, maar we moeten dat jaar ook niet romantiseren. Het is zeker niet zo dat we toen alle wedstrijden domineerden. Het verschil met nu is dat we toen Bulykin hadden, die verbloemde een hoop."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen