Verbeek baalt van 'onbetrouwbaar' Oekraïne

30 september 2011, 16:54   Bijgewerkt: 30 september 2011, 17:04

De voorbereidingstijd van AZ op het competitieduel van zondag tegen VVV Venlo was al kort, maar door problemen in Oekraïne is het helemáál kort geworden. In Kharkiv bleken lokale autoriteiten onvoldoende brandstof in het vliegtuig van de selectie gedaan te hebben, waardoor een tussenlanding in het Bulgaarse Varna noodzakelijk was. Pas rond 18.00 uur verwachten de Alkmaarders te landen op Schiphol.

In Bulgarije stond trainer Gertjan Verbeek de aanwezige media even te woord. "Dit is al met al best vervelend", moppert de coach op AZ.nl. "Het helpt niet mee, maar we moeten het loslaten en accepteren. We moeten hoe dan ook zondag voetballen."

Verbeek heeft geen goed woord over voor de autoriteiten in Oekraïne. Volgens hem had AZ betaald voor 9.000 liter kerosine, maar bleek er slechts 3.000 liter in de tank te zitten. "Je hebt te maken met de autoriteiten van Oekraïne. Dit is overmacht. Het is in ieder geval zeker geen reclame voor een land dat het EK 2012 gaat organiseren, want het is de overheid die ons niet voldoende brandstof heeft gegeven. Het is een onbetrouwbare partij. Daar moet het Nederlands elftal straks rekening mee houden."

Toch heeft ieder nadeel ook zijn voordeel, weet Verbeek. Ook hiervan kan zijn selectie leren, denkt hij. "Het is een goed moment om te zien hoe de spelers hier mee omgaan. Het is niet leuk voor ze, maar ik heb nog niemand horen klagen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen