AZ worstelt zich in slotfase naast Austria Wien

20 oktober 2011, 20:48   Bijgewerkt: 20 oktober 2011, 21:45

Wat in de Eredivisie nog niet voorgekomen is, gebeurde donderdag in de Europa League wel: AZ zakte door de ondergrens. Een waardeloze eerste helft leek er voor te zorgen dat de nationale koploper thuis met 0-2 ging verliezen van Austria Wien. Twee gelukkige goals in de laatste tien minuten zorgden er echter voor dat AZ alsnog een punt overhield aan de bedroevende wedstrijd tegen de nummer twee van Oostenrijk.

AZ leek donderdag in geen enkel opzicht op de ploeg die zaterdag Ajax bijna op de knieën had. In de ArenA speelden de Alkmaarders fel en nauwkeurig, nu blonk het elftal van coach Gertjan Verbeek vooral uit in loomheid, desinteresse en slordigheid.

Het was lang geleden dat AZ zo stond te schutteren. Sinds de nederlaag half augustus bij het nietige Aalesunds FK presteerde de Alkmaarse ploeg maanden op een hoog niveau. Sterker nog: na het verlies in Noorwegen werd geen wedstrijd meer verloren. Elf wedstrijden was AZ al ongeslagen, tot Austria Wien op bezoek kwam.

De vreugde na die gelijkmaker was groot bij AZ, want door die twee late goals laat het Austria in ieder geval onder zich op de ranglijst. De schade van de off-day valt dus mee, al zal AZ nu wel één van de komende twee uitwedstrijden in de Europa League moeten winnen om te overwinteren. De eerste mogelijkheid is over twee weken, uit bij Austria. Dan krijgt de ploeg van trainer Verbeek zijn kans op sportieve revanche.

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!