Ulderink na zege in Venlo: "Ontlading enorm"

27 november 2011, 08:30

De Graafschap sloeg zaterdag een aanval van VVV Venlo op de zestiende plek in de Eredivisie af. De Superboeren wonnen met 2-1 in De Koel en vergrootten daarmee het gat met de Limburgers tot vijf punten.

"Het was slordig, maar wij waren wel de ploeg die probeerde het initiatief te nemen”, blikt trainer Andries Ulderink terug op de website van De Graafschap. “In balbezit hebben we voor rust wel wat laten liggen. We hadden het beter kunnen uitspelen, maar we zochten snel de lange bal."

Ulderink zag zijn ploeg in de openingsfase met 1-0 achter komen door toedoen van Uchebo. "Die goal gaven we heel knullig weg”, vindt de coach. “In de eerste helft had onze verdediging veel moeite met vooral de plaaggeest Wildschut. In de tweede helft was het wat dat betreft beter. We wisten onze voorwaartsen beter te bereiken, wat resulteerde in de 1-1. Bij die treffer was de bezetting voor het doel eindelijk goed."

In de slotfase werd het zelfs nog 2-1 voor de Graafschap via Yuri Rose. Ulderink: "Maar daarvoor had VVV al kansen gekregen om de wedstrijd in het slot te gooien. Het had dus zomaar anders kunnen lopen. Gelukkig was dat niet het geval. Dit zijn hele belangrijke punten voor ons. De ontlading was dan ook enorm."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen