Aborah schiet Vitesse in slotfase langs Eindhoven

22 december 2011, 20:41   Bijgewerkt: 22 december 2011, 23:13

Vitesse heeft zich vlak voor de winterstop flink moeten inspannen om verder te kunnen bekeren. De ploeg van trainer John van den Brom worstelde in de achtste finales van de KNVB Beker tegen FC Eindhoven, maar stapte uiteindelijk toch als winnaar van het veld af: 1-2. Stanley Aborey zorgde er in de blessuretijd voor dat de Arnhemmers na de winterse rustpauze ook nog actief zijn in het bekertoernooi.

Na een gelijkopgaande beginfase, met kansen aan weerszijden, nam Vitesse geleidelijk aan het heft in handen in de eerste helft. Toch wisten de bezoekers zich maar moeilijk raad met het surplus aan balbezit. In de slotfase van de eerste helft kreeg Davy Pröpper binnen vijf minuten twee goede mogelijkheden, maar de middenvelder had beide keren het vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant dook Serhat Koç geregeld op voor het doel van de vervanger van Velthuizen, Eloy Room, maar ook de spits van Eindhoven wist het doel niet te vinden.