Stoke overwintert, Besiktas op drempel

1 december 2011, 23:20

Stoke City is doorgedrongen tot de knock-outfase van de Europa League. De Engelsen hadden donderdag in de thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev voldoende aan een punt en die kregen ze ook, al moesten ze er wel lang op wachten (1-1).

Door een eigen doelpunt van Matthew Upson stond Dinamo Kiev lang met 1-0 voor in Stoke-on-Trent. Kenwyne Jones bezorgde de thuisclub pas negen minuten voor tijd de gelijkmaker (1-1).

De andere wedstrijd in deze groep ging tussen Maccabi Tel Aviv en Besiktas, en eindigde in het voordeel van de Turken. Mede door een prachtgoal van Ricardo Quaresma -hij nam de bal op slag van rust op de rand van ‘de zestien’ vol op de pantoffel en schoot in de kruising- kwam Besiktas met 2-0 voor. Maar na de pauze herstelde Maccabi de balans. Echter, in blessuretijd schoot uitblinker Quaresma, op aangeven van zijn landgenoot Hugo Almeida, Besiktas alsnog naar de winst: 2-3.

Maccabi is door de nederlaag uitgeschakeld en dus gaat de strijd voor het tweede ticket tussen Besiktas en Dinamo Kiev. De Turken hebben drie punten voorsprong en het onderling resultaat is gelijk. En dus komt het bij een gelijke stand aan op het doelsaldo. Dat is nu +4 in het voordeel van Besiktas, dat over twee weken afsluit met een thuiswedstrijd tegen Stoke, terwijl Kiev Maccabi ontvangt.