Arsenal-United: clash tussen topspitsen

Koen Freriks
22 januari 2012, 09:55   Bijgewerkt: 22 januari 2012, 17:27

Zondag staan de twee beste spitsen van de Premier League in een direct duel tegenover elkaar. Wayne Rooney komt met Manchester United op bezoek bij het Arsenal van Robin van Persie.

Bij Arsenal staat de 8-2 nederlaag tegen United in het begin van dit seizoen nog op het netvlies gegrift. Na een matige start zijn The Gunners inmiddels weer helemaal opgebloeid. Aanvoerder Van Persie heeft daar met achttien competitiegoals een groot aandeel in gehad. Rooney beseft dat. "Hij scoort veel en speelt ontzettend goed", zegt Rooney op de website van de FIFA. "Van Persie verkeert in topvorm. Wij zien hem als grootste bedreiging. Van Persie en Aaron Ramsey hebben Arsenal teruggebracht naar de top van de Premier League na de zwakke competitiestart."

Het affiche Van Persie-Rooney is natuurlijk fantastisch, maar Rooney vindt het overdreven de aandacht te leggen op de twee spitsen van de aartsrivalen. "Het gaat vandaag niet om Van Persie versus Rooney. De Premier League telt veel meer topspitsen, zoals Sergio Agüero en Aiyegbeni Yakubu. Ze doen het allemaal goed", besluit hij diplomatiek.

Van Persie voert in Engeland fier de topscorerslijst met achttien doelpunten. Rooney maakte er tot nog toe dertien, goed voor een vierde plaats. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen