Mainz na zes minuten klaar met Freiburg

29 januari 2012, 17:42   Bijgewerkt: 29 januari 2012, 18:15

De Duitse competitiewedstrijd tussen FSV Mainz 05 en SC Freiburg duurde zondag eigenlijk maar zes minuten. Binnen 360 seconden had de thuisploeg al twee keer gescoord en had Freiburg-speler Diagne Fallou een rode kaart gekregen.

Fallou kreeg in de vierde minuut rood na een overtreding in de 'zestien' op Adam Szalai. De toegekende penalty werd benut door Eugen Polanski. Vlak daarvoor, toen Freiburg nog met elf spelers was, had Eric Choupo-Moting de 1-0 gemaakt.

Met tien tegen elf en een 2-0 achterstand op het scoreborg speelde Freiburg een verloren wedstrijd. Toen Choupo-Moting er na zeventien minuten 3-0 van maakte dreigde zelfs een monsterscore, maar zo ver kwam het niet. Mainz nam gas terug en via Pavel Krmas kwamen de bezoekers na de pauze zelfs nog terug tot 3-1.

Mainz neemt door de winst enigszins afstand van de degradatiezone. Voor Freiburg daarentegen zijn de problemen onverminderd groot. Het staat gedeeld laatste.