Schalke nestelt zich aan kop na zege op Stuttgart

21 januari 2012, 17:21   Bijgewerkt: 21 januari 2012, 20:23

FC Schalke 04 mag zich gedeeld koploper noemen in de Bundesliga. De ploeg van trainer Huub Stevens profiteerde van de uitglijder van Bayern München tegen Borussia Mönchengladbach (3-1) door zaterdagmiddag een eenvoudige thuiszege te boeken op subtopper VfB Stuttgart. Schalke komt door de zege net als Bayern op 37 punten na achttien speelronden.

Stevens stuurde in de Veltins-Arena het koningskoppel Huntelaar-Raul weer het veld in. Hoewel het tweetal het net niet wist te vinden, bleken die Königsblauen zonder hun treffers ook een gemakkelijke zege te kunnen boeken. Joel Matip bezorgde Schalke een droomstart door de bal al na drie minuten op aangeven van Benedikt Höwedes achter doelman Cristian Molinaro te jagen.

In de tweede helft brachten treffers van Kiriakos Papdopoulos en Juliaan Draxler de thuisploeg in veilige haven: 3-0 Shinji Okazaki tekende drie minuten voor tijd nog voor Stuttgartse eretreffer.

In de kelder van de Bundesliga leek trainer Jos Luhukay met FC Augsburg een punt te gaan overhouden aan het degradatieduel met SC Freiburg, maar invaller Ginter schonk Freiburg twee minuten voor tijd de overwinning: 1-0. Door de zege doet de ploeg van trainer Christian Streich de rode lantaarn cadeau aan Augsburg, waar Paul Verhaegh en Marcel de Jong zaterdag een basisplaats hadden.

Een andere promovendus, Hertha BSC, wist ook niet te winnen. De formatie uit Berlijn ging met 2-0 onderuit op bezoek bij 1.FC Nürnberg, dat daardoor aansluiting vindt met het linkerrijtje. 1899 Hoffenheim, met Ryan Babel en Edson Braafheid in de basis,  bleef in de subtopper tegen Hannover 96 steken op 0-0.

Borussia Dortmund kan eveneens op 37 punten komen als de titelverdediger zondag bij Hamburger SV zegeviert. Werder Bremen kwam bij FC Kaiserslautern niet verder dan 0-0 en blijft derhalve vijfde. De noorderlingen hebben dertig punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen