'Positieve impuls' leidt nog niet tot wederopstanding

15 maart 2012, 20:53   Bijgewerkt: 15 maart 2012, 21:30

Een positieve impuls geven aan de ploeg. Dat was één van de dingen die het PSV-bestuur hoopte te bewerkstelligen door het ontslag van trainer Fred Rutten. De ploeg moest de negatieve spiraal van de afgelopen wedstrijden doorbreken en de clubleiding achtte de kans groter dat dat zou gebeuren zónder, dan met Rutten. Exit Fred dus, Phillip Cocu en Ernest Faber namen het over. Ook met het nieuwe technische duo op de bank redde PSV het echter niet tegen Valencia: 1-1.

Met de twee oud-spelers op de bank is één ding in ieder geval verbeterd: de verstandhouding met de supporters. Waar de laatste weken een negatieve en cynische sfeer in het stadion hing als er ook maar iets fout ging bij PSV, toonde het publiek zich ditmaal van zijn beste kant. Al voor het eerste fluitsignaal werden Cocu en Faber toegezongen en ook toen op het veld één en ander mis ging, bleef een negatieve reactie uit. Naar de supporters is die positieve impuls dus overgekomen.

Net zoals het gek zou zijn geweest als PSV in het Philips Stadion even gewonnen had van Valencia. Tijdens de heenwedstrijd, een week geleden was het krachtsverschil tussen beide teams dusdanig groot, dat de Spaanse ploeg ook zomaar met 5-0 had kunnen winnen. Het gaf toen in de slotfase echter twee doelpunten weg, waardoor PSV toch met een nog enigszins redelijk resultaat (4-2) naar huis ging.

Met die 0-1 op het scorebord liet Valencia het wat lopen, in de wetenschap dat PSV in het laatste half uur vier doelpunten nodig had om nog door te gaan. PSV profiteerde daar van, scoorde nog via Toivonen en eindigde het duel met een mannetje meer na een domme rode kaart van Valencia-verdediger Remi, die Toivonen een kopstoot gaf, maar genoeg voor een plek in de volgende ronde was dat bij lange na niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen