Valencia houdt Real in bedwang in Bernabeu

8 april 2012, 23:25   Bijgewerkt: 8 april 2012, 23:56

Real Madrid is er zondagavond niet in geslaagd om Valencia klein te krijgen in het eigen Bernabeu. De bedwinger van AZ in de kwartfinale van de Europa League wist de Koninklijke voor het eerst sinds april 2011 van scoren af te houden op eigen terrein: 0-0. Koploper Real ziet de voorsprong op FC Barcelona door de remise slinken naar vier punten.

Real mocht niet eens ontevreden zijn met het resultaat. Ook de bezoekers kregen grote kansen. Halverwege de eerste helft kopte Ricardo Costa al tegen de paal na een moeizame redding van Iker Casillas, in de slotfase hield de Madrileense doelman Jordi Alba van scoren af met een geweldige reflex. Hedwiges Maduro bleef bij Valencia op de bank.

Athletic de Bilbao boekte eerder op zondagavond een 1-0 thuiszege op Sevilla FC. Fernando Llorente tekende vlak na rust op aangeven van Markel Susaeta voor de enige treffer van de wedstrijd. Bilbao staat elfde in de Primera Division na de overwinning, Sevilla achtste.