Fulham boekt historische zege bij Liverpool

Koen Freriks
1 mei 2012, 22:45   Bijgewerkt: 1 mei 2012, 23:08

Liverpool heeft dinsdagavond op eigen veld verloren van Fulham. De bezoekers uit Londen hadden aan een vroeg eigen doelpunt van Liverpool-verdediger Martin Skrtel genoeg om de drie punten mee naar huis te nemen: 0-1. Daarmee schrijft Fulham historie, omdat het in de Premier League nog nooit eerder won op Anfield Road.

Zuur genoeg moest Fulham-trainer Martin Jol die fraaie prestatie thuis vanaf de bank bekijken. De Nederlanse oefenmeester was ziek en werd vervangen door Billy McKinley. Liverpool speelde niet in zijn sterkste opstelling, omdat het aanstaande zaterdag de FA Cup-finale tegen Chelsea moet spelen. Daardoor was er wel een plek vrij voor Dirk Kuyt. Hij vormde met Andy Carroll en Maxi Rodriguez een aanvalstrio.

Achteirn werd er echter geblunderd. Skrtel passeerde zijn eigen doelman Doni, nadat Alexander Kacaniklic tegen hem aan had geschoten. De vroege treffer in de vijfde minuut kon Liverpool niet meer rechtzetten.

John Heitinga speelde met Everton gelijk tegen Stoke City (1-1). Everton had vooral in de eerste helft genoeg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar scoorde slechts één keer door een eigen treffer van Peter Crouch. Stoke kwam na rust terug via invaller Jerome.