Bento: "Willen niet constant verdedigen"

27 juni 2012, 07:40

Frankrijk trok voor de kwartfinale van het EK alle defensieve registers open om het beruchte tiki-taka-voetbal van Spanje een halt toe te roepen. Het plannetje draaide echter volledig in de soep. Les Bleus bakten er niets van en werden met 2-0 van het veld geblazen door de Europees en wereldkampioen.

Portugal gaat woensdag in de halve finale tegen de Spanjaarden van de eigen krachten uit. “We hebben de ambitie en het lef om er iets van te maken”, reageert bondscoach Paulo Bento. “We weten wat we moeten doen. We moeten onze tegenstanders onder druk zetten. We willen niet constant verdedigen. Dat gaan we ook tegen de Europees en wereldkampioen niet doen. Ik weet hoe we Spanje pijn kunnen doen.” Bento doet geen tactische wijzigingen in de opstelling. Alleen de geblesseerde Hélder Postiga wordt vervangen door Hugo Almeida.

De laatste keer dat Spanje op een EK een nederlaag incasseerde, was op Euro 2004 tegen Portugal. De Spanjaarden vlogen er daardoor in de poulefase uit, terwijl de Portugezen het tot de finale schopten. Daarin verloren ze van Griekenland. Bento wil Portugal naar een nieuwe eindstrijd loodsen. “Een mooiere mogelijkheid dan degene die we woensdag krijgen bestaat niet”, vervolgt Bento. “We kunnen voor de tweede keer in de historie de finale bereiken en daar zijn we ons van bewust. We weten wat het voor de Portugezen betekent om verder te bekeren in dit evenement.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen