Hiddink: "Het is nog lang niet gelopen"

29 augustus 2012, 19:35   Bijgewerkt: 29 augustus 2012, 20:35

Trainer Guus Hiddink verdedigt donderdag met Anzhi Makhachkala in de laatste voorronde van de Europa League een 1-0 voorsprong op AZ. Maar de coach rekent zich absoluut nog niet rijk. Hij verwacht een ‘heet avondje’ in Alkmaar.

"Het is nog lang niet gelopen wat ons betreft", zei Hiddink tegen het ANP. Financieel gezien is plaatsing voor de groepsfase van de EL geen bittere noodzaak voor het steenrijke Anzhi, vertelde de 65-jarige oefenmeester. “We moeten niets, maar willen graag. Anzhi wil stap voor stap omhoog en hoopt ooit in de Champions League te spelen. We willen als club in Rusland ook graag tussen de dominante clubs uit Moskou en Zenit St. Petersburg komen. Deelname aan de groepsfase van de Europa League zou daarom zeker goed zijn voor het prestige en imago van Anzhi."

Hiddink was ook vol lof over het beleid van AZ. "Deze club heeft het uitstekend voor elkaar. Na een moeilijke periode staat AZ weer op de rails en is het imago weer positief. Daar heb ik grote waardering voor. Ik voel mij daar ook zeker verwant mee."

En ook over Gertjan Verbeek, de coach van AZ, is de Achterhoeker erg te spreken. “Hij is, helaas, nog wat jonger dan ik. Maar hij is al redelijk onverstoorbaar. Hij wijkt niet af van zijn pad, laat zich niet snel beïnvloeden. Soms loop je dan tegen een muur op, zoals bij Feyenoord is gebleken. Een volgende stap zou voor hem het buitenland kunnen zijn. Daar heb je een zekere onverstoorbaarheid absoluut voor nodig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen