Barça verslaat Atletico, Messi scoort twee keer

Ger
16 december 2012, 22:52   Bijgewerkt: 16 december 2012, 23:12

FC Barcelona heeft een zeer belangrijke slag geslagen in de Spaanse competitie. De koploper won zondagavond voor eigen publiek van directe concurrent Atletico Madrid: 4-1. Door de zege staat Barça liefst negen punten los van de eerste achtervolger.

De Catalaanse grootmacht moest in Camp Nou wel een achterstand wegwerken. Atletico nam na 31 minuten de leiding door een prachtige treffer van Radamel Falcao. De Colombiaan - al geruime tijd op het lijstje van diverse Europese topclubs - werkte de bal na een lange rush fraai over doelman Víctor Valdés.

Barça poetste de schade nog voor de pauze volledig weg. Vanaf twintig meter schoot Adriano Correia heerlijk raak. Het speeltuig sloeg in de verre hoek via de onderkant van de lat achter keeper Thibaut Courtois. Op slag van rust zorgde Sergio Busquets ook nog voor de de 2-1.

Lionel Messi gooide het duel in de tweede helft op slot door twee keer te scoren. De Argentijn voerde daarmee zijn indrukwekkende recordreeks verder op. Hij liet zijn naam dit kalenderjaar inmiddels al negentig keer op het scoreformulier zetten.

Barça heeft na zestien duels negen punten voorsprong op Atletico. Nummer drie Real Madrid speelde eerder op de avond gelijk tegen Espanyol (2-2), waardoor de achterstand van de Koninklijke op de aartsrivaal is opgelopen tot dertien punten.