Bekersprookje FC Den Bosch eindigt in nachtmerrie

29 januari 2013, 22:02   Bijgewerkt: 29 januari 2013, 22:18

Een klein gedeelte van de aanhang van FC Den Bosch heeft er voor gezorgd dat het bekersprookje van de Brabantse club uitgelopen is op een nachtmerrie. Een groep fans verpestte de kwartfinale tegen AZ door oerwoudgeluiden te maken en ijsballen te gooien naar de assistent-scheidsrechter. Het leidde er toe dat de wedstrijd kort onderbroken moest worden. Ook sportief ging FC Den Bosch af als een gieter: 0-5.

Het was allemaal zo mooi. De overwinning in Enschede op FC Twente was een bekersprookje van formaat en toen de ploeg daarna ook SC Cambuur uitschakelde, stond FC Den Bosch ineens in de kwartfinale van het nationale bekertoernooi. Daarin lootte het een thuiswedstrijd, tegen AZ. Het moest een voetbalfeest worden voor de middenmoter uit de Jupiler League, maar het werd een beschamende vertoning.

Het wangedrag van de Den Bosch-fans begon al vroeg in de eerste helft. Iedere keer als de donkere AZ-spits Jozy Altidore de bal had, klonken er oerwoudgeluiden. De stadionspeaker verzocht de supporters tot tweemaal toe daarmee te stoppen, maar zonder resultaat. Na overleg met Altidore besloot arbiter Wiedemeijer voorlopig door te laten spelen, maar hij stopte er alsnog mee toen zijn assistent na rust bekogeld werd met sneeuw- en ijsballen. Na enkele minuten besloot hij het duel te hervatten, maar het kwaad was op dat moment al geschied. FC Den Bosch kan een forse straf verwachten en op het scorebord stond een alleszeggende eindscore: 0-5.

Die stand kwam overigens al in de eerste helft tot stand. Na 39 minuten was al het 0-4 voor het uitermate goed en geconcentreerd spelende AZ. Twee rode kaarten voor FC Den Bosch maakten de dramatische avond van de thuisploeg compleet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen